All on 4 İmplant Tedavisi

İşlem Süresi5 -10 gün
Fiyat Başlangıcı£ 1500
GarantiÖmür Boyu

All on Four Diş İmplantı Nedir?

All on 4 İmplant

All-on-4 tedavisi, her çene için sadece 4 implantla sabit bir protezi destekleyen ve ısırma kapanışını eşit olarak dağıtan cerrahi bir tekniktir. All-on-4 tekniği, 1998’de Dr. Paulo Malo adlı bir Portekizli diş hekimi tarafından geliştirildi. Dr. Malo, belirli açılarda yerleştirilen 4 implantın, tam bir diş protezi sağlamak ve desteklemek için çene kemiğinin sinüs boşlukları ve sinir kanallarından kaçınabileceğini sonuçlandırdı.

Ciddi kemik kaybı durumunda, üst çenenin sinüs boşluğu kemik yapısı ile alt çenenin kemik yapısı ve sinir kanalı arasındaki boşluğun implantları desteklemek için yetersiz olduğu gözlemlenebilir. Bu nedenle, bu önemli alanlardan kaçınarak 4 implantın ön (ön) çene bölgesine yerleştirilmesi mümkündür. İki implant çene kemiğinin ön pozisyonlarında dikey olarak yerleştirilir ve bunların her birinin yanına, çenenin arkasına doğru 45 dereceye bakan bir implant yerleştirilir. Bu açı, tüm 4 implantın dikey olarak yerleştirilmesi durumuna göre tam bir çene protezi üzerinde ısırma kuvvetinin eşit olarak dağıtılmasına izin verir.

All on 4 tekniği, sinüs kaldırma tedavisi veya kemik grefti gerektirmez çünkü yöntem yalnızca mevcut yapıyı kullanır. Bu nedenle, tedavi ek maliyetler içermediği için sabit protez arayan hastalar için uygun bir seçenektir.

Bu teknik, hayatı kolaylaştırmayı ve biftek veya fındık gibi daha sert yiyecekleri yeme yeteneğine sahip olmayı arzulayan çıkarılabilir protezlere sahip hastalar için harika bir kalıcı protez tedavi seçeneğidir. Her iki çenede ciddi kemik kaybı, çok sayıda eksik diş, çürük, kırık veya sallanan dişlere sahip hastalar All on 4 tedavisi için uygun olabilir.

Çoğu üst çene vakasında, sinüsün kemik yapısını sadece birkaç milimetreye kadar işgal ettiği durumlarda. Sinüs kaldırma ve kemik grefti, bunu daha riskli bir cerrahi haline getirebilir, bu nedenle All on 4 önerilebilir. Alt çene vakalarında, dişler ve çenenin sinir kanalı arasında bir sinir kanalı bulunur ve çenenin dışında durur. Dişler ve çenenin sinir kanalı arasındaki kemik yapısı sadece birkaç milimetreyse, o zaman All on 4 tedavisi önerilir. Arka implantları dahil etmek için alınacak riskler, patlayan sinüs, aşırı kanama ve sinir hasarı gibi komplikasyonlar alınmaya değmez.

All On Four İmplant Avantajları Nelerdir ?

All On Four tedavisinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
– Tam dişsiz hastalara aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapılabilme imkanı sunar.
– Sinüs yükseltme ameliyatı, kemik ilavesi gibi herhangi bir ileri cerrahi işlem uygulanmadığından operasyon daha kolaydır.
– Dental implant ameliyatı süresi daha kısadır.
– Kullanılan dental implant sayısı azaldığından ve ilave cerrahi işlem gerektirmediğinden dolayı, maliyeti klasik dental implant tedavisine oranla daha düşüktür.
– Kişiye özel planlanabilen, estetik bir görünüm ve gülme hattı, gülüş estetiği sağlar.
– Temizliği ve bakımı, klasik dental implant üstü sabit diş protezlerine göre daha kolaydır.
– Hareketli diş protezi kullanamayan, bulantı refleksi olan hastalar için uygundur.
– Dizaynı tam diş protezlerine (damaklık) göre farklıdır. Hastanın damak kısmını kaplamadığından alışması ve kullanımı daha kolaydır.
– Gerekli tedavi seans sayısı az olduğundan, şehir dışında ikamet eden hastalar için uygundur

Tedavi Prosedürü

Genellikle 30 dakikalık bir randevu için sizi kliniğimizde misafir ediyoruz . Hasta geçmişi ve onay formlarını dolduracaksınız. Ardından hasta ilişkileri danışmanımız size röntgen çektirmenizde yardımcı olacak ve sizi canlı bir konsültasyon için Başhekim Dr. Öyküm ile tanıştıracaktır.

Röntgen sonuçlarınız, 3D tomografiniz ve ağız içi muayeneniz değerlendirilecek ve ardından size en sağlıklı tedavi planı sunulacaktır. Özel istekleriniz, sorularınız veya beklentileriniz varsa, burada bunları tartışacağız. Doktorlar, All on 4’un sizin için en sağlıklı tedavi planı olduğuna karar verirlerse, hastanın tedaviye devam etmeye hazır olması durumunda önceden ayarlanmış bir cerrahi randevu mevcut olacaktır.

Doktor, implantların en iyi yerleşimini bulmak için hastanın röntgen ve tomografi görüntülerini içeren bilgisayar yazılımını kullanır. Hasta diş koltuğunda rahatlar ve steril koşullar sağlanır. Cerrah ve asistanlar ellerini sterilize eder, eldiven, maske, cerrahi önlük, saç filesi giyer ve hastanın ağzını içten ve dıştan sterilize eder. Tedavi başlayabilir. Çene cerrahı, ağrısız bir operasyon için lokal anestezi uygular. Diş eti (gingiva) açılır ve kemik ortaya çıkarılır. Cerrah, diş matkaplarının yardımıyla implant yuvasını uygun boyut ve çapta hazırlar. İmplant, bir miktar kemik grefti ile hazırlanan yuvaya yerleştirilir. Ardından diş eti, eriyen dikişlerle kapatılır. Dikişler 7 ila 10 gün içinde kaybolur.

Geçici protezler, hastanın ölçülerine tam uygun olarak diş macunu kullanılarak alınan ölçülerle sağlanır. Hastalar, “Sabit protezlerim olacak mı?” diye soracaklardır. Bu sorunun cevabı, doktorun kararına bağlıdır. Doktor, ameliyat sırasında kemik yapısının implantların osseointegrasyonunu ve sabit bir protezden kaynaklanan günlük ısırma basınçlarını destekleyecek kadar sağlıklı olduğunu tespit ederse, hastaya sabit bir protez atanabilir. Protezin sabit veya sabit olmaması durumuna bakılmaksızın, hastaya implantlar iyileşirken 3 ay boyunca yumuşak gıdalarla beslenmesi tavsiye edilir. Eğer hastaya sabit olmayan protezler verilirse, doktor ilk ay sosyal estetik nedenler dışında kullanılmamasını tavsiye eder. Kemik yapısı sağlıklı hastalara kıyasla büyük ölçüde azalmıştır, bu yüzden ilk görevimiz hastanın kalan kemiğini korumaktır.

All on 4 hastaları için genellikle iki ziyaret gerektirir. İlk ziyaret, kalan dişlerin çekilmesi, apse veya diğer durumların tedavisi ve implantların yerleştirilmesi için olacaktır. Hastalar, ilk ziyaretlerini tedavilerin tıbbi aşaması olarak düşünebilirler. Yaklaşık 5 gün, diş çekimlerini, implant cerrahisini tamamlamak ve geçici bir protez sağlamak için yeterlidir. Hastalar, doktorların bakım sonrası tavsiyelerine uymalı ve reçete edilen ilaçları almalıdır: Ağrı kesici, ağız gargarası ve bir antibiyotik kürü. Hasta, en az 3 ay boyunca iyileşmek için evine dönebilir. 3 ila 6 ay sonra hasta tamamen iyileşmiş olur ve ikinci ziyaret için Dentares’e geri gelebilir.

En işlevsel ve estetik protezi oluşturmak için, protezler ikinci ziyaret için toplamda 10 gün gereklidir. Hastalar, doktorun yeni bir panoramik röntgen değerlendirdiği ve implantların iyileşmesini kontrol etmek için açtığı bir kontrol randevusuna sahip olacaklardır. Tüm implantlar kemik yapısı ile başarılı bir şekilde bütünleşmişse, hasta protez uzmanını görebilir.

Dentares protez uzmanlarından biri, diş macunu kullanarak çenelerinizin ölçülerini alacaktır. Bu ölçülerden, doktor ve laboratuvar teknisyenleri protezi oluşturabilirler. Zirkonya, dayanıklılığı ve doğru ağız hijyeni alışkanlıklarıyla on yıldan fazla süre dayanma gücü nedeniyle protez için en çok tercih edilen malzemedir.

Protez, önce tüm 4 implantı birbirine bağlayan ve ısırmanın sıkıştırma kuvvetlerini mükemmel şekilde dağıtan bir temel malzeme oluşturularak yapılır. Bu, son teknoloji CAD/CAM bilgisayar teknolojileri ile gerçekleştirilir. Tam bir ark protezi, 12 ‘kaplama’ veya protez diş içerir. Temel malzeme inşa edildikten sonra, zirkonya kaplamaları üzerine inşa etmek kalır. Prova yöntemi kullanılarak, tam arkları bir yapboz gibi sorunsuz bir şekilde bir araya getirmek için küçük ayarlamalar yapabiliriz. Üst ve alt çeneden her bir diş, en işlevsel ve en rahat protezi oluşturacak şekilde birlikte oturur. Bu başarıldıktan sonra, protez uzmanı en güzel gülüş için ön dişleri gülüş tasarımı parametrelerine göre rafine eder.

Bazı hastaların planlanan implant alanlarında apse olabilir, bu yüzden enfeksiyonların cerrahi olarak çıkarılması ve tedavi edilmesi gereklidir. İmplantların yerleştirilebilmesi için bu alanların iyileşmesi için 3-6 ay beklemeleri gerekecektir.

Show More

All On 4 İmplant Markaları ?

Hastalar, implantlarının markasını ve kalitesini seçme seçeneğine sahiptir. Dentures, All on 4 tedavisi için Megagen®, Global D® ve Straumann® sunar. Bu, fiyatı büyük ölçüde etkileyebilir. Dentareste İleri mikro teknolojilere sahip implantlar kullanılarak, çürük diş koşullarına sahip hastalara yenilenmiş, kendinden emin bir gülüş kazandırılır.

Dentares, All on 4 tedavisini, apse çıkarımını, çekimi, sinüs kaldırma ve kemik grefti işlemlerini gerçekleştirebilecek iki tam zamanlı çene cerrahına sahiptir. Bu yüzden becerileri oldukça gelişmiştir. Ekibinizde deneyimli bir cerrahın bulunması önemlidir. Diğer kliniklerde tam zamanlı bir uzmana sahip olamayabilirsiniz ve bu da daha düşük kaliteli cerrahiye neden olabilir.

All On 4 İmplant Kimlere Uygulanabilir ?

All On Four tedavisi, dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir.

All-on-4, hayatlarını kolaylaştırmak ve biftek veya fındık gibi daha sert gıdaları tüketme yeteneğine sahip olmak isteyen çıkarılabilir protezlere sahip hastalar için mükemmel bir kalıcı protez tedavi seçeneğidir.

Her iki çenede ciddi kemik kaybı, çok sayıda eksik diş, çürük, kırık veya sallanan dişleri olan hastalar, All on 4 tedavisi için uygun olabilirler.

Çoğu üst çene vakasında, sinüs kemik yapısına müdahale etmiş ve sadece birkaç milimetrelik bir alan kalmışsa, sinüs kaldırma ve kemik grefti bu cerrahiyi riskli hale getirebilir ve bu nedenle All on 4 önerilebilir. Alt çene vakalarında, dişler arasındaki kemik yapısı ve çenenin sinir kanalı arasında sadece birkaç milimetre varsa, o zaman All on 4 tedavisi önerilir. Arka implantları içermek için alınacak riskler, patlayan sinüs, aşırı kanama ve sinir hasarı gibi komplikasyonlar göz önüne alındığında değerli değildir.

Her dental implant operasyonu sonrasında olduğu gibi işlem sonrası bir miktar ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Ancak bu şikayetler, doktorunuzun tavsiyesine uygun olarak kullanacağınız ilaçlarla rahatlıkla kontrol altına alınabilmektedir.

İşlem sonrası dental implantların üzerine sabitlenen geçici diş protezinizi hemen kullanabilirsiniz. Ancak dental implantlar ile kemiğin kaynaşma süreci olan 3 aylık dönemde doktorunuzun size tavsiye edeceği bir diyet şekliyle beslenmeniz gerekmektedir. 3 aylık süreç tamamlandıktan sonrasında yapılacak daimi protezinizle arzu ettiğiniz şekilde beslenebileceksiniz.

Dentares yalnızca yüksek kaliteli, uluslararası olarak tanınan markalarla çalışır. Kullandığımız tüm markalar, all on 4 tedavisi için uygundur. Kullandığımız implantlar Megagen®, Global D® ve Straumann®’dır. Bu implantların her birini benzersiz kılan özellikler hakkında daha fazla bilgi için Dental İmplant sayfamıza göz atın.

Tedavi süresini uzatabilecek ve osseointegrasyonu (kemik ve implant arasındaki iyileşme) etkileyebilecek birkaç faktör bulunmaktadır. Bunlar, apse ve sonrasında bakım alışkanlıklarıdır. Hastalar, muayene aşamasında röntgen ve 3D tomografi sonuçlarından, kemik apselerinin olup olmadığını öğreneceklerdir. Bunlar, irin ve kötü bakterilerin bulunduğu küçük boşluklardır (veya kistler). Cerrahi uygulanacak implant alanında bir veya daha fazla apse varsa, önce enfeksiyonu cerrahi olarak çıkarmalı ve kemik greftleri yerleştirmeliyiz. Bu, apsenin büyüklüğüne ve uygulanan kemik greftine bağlı olarak tedavi sürecini 3 ila 6 ay daha geciktirebilir.

Ne yazık ki kemik iyileşmesini hızlandırmak mümkün değildir, ancak iyi bir ağız hijyeni sağlayabilir, sigarayı bırakabilir ve sağlıklı ve çeşitli bir diyetle beslenebiliriz, böylece iyileşme gecikmez veya etkilenmez. Sigara içmek ve elektronik sigara kullanmak, diş etlerine ve kemiğe vasküler dolaşımı kısıtlar, böylece yaşamsal besin maddeleri ve antikorların iyileşme bölgesine ulaşamamasına neden olur. Bu, enfeksiyona ve başarısız bir implant durumuna yol açabilir. Tedavi sürecini 3 ila 6 ay kadar uzatır.

Alkol, oral dehidrasyona neden olur, kapillerleri genişletir ve osseointegrasyon adı verilen bir süreci keser. Dehidrasyon ve genişleme şişmeyi artırır ve pıhtı oluşumuna neden olabilir, bu da kapillerin nekroza yol açabilir. Bu, besin maddelerinin ve iyileşme faktörlerinin implant bölgesine taşınmasını etkiler. Osseointegrasyon, kemik dokusunun mikroskobik gözeneklere ve iyileştirilmiş yüzey alanlarına büyümesi sürecidir.

Geçici protezler sadece estetik nedenlerle oluşturulmuştur. Protez kırılgan bir akrilikten yapılmıştır ve yanlış kullanımla kırılmaya meyillidir. Protezler işlevsel olarak kullanılmamalıdır. Bu, protezin çiğneme sırasında ısırma kuvvetlerine dayanacak şekilde yapılmadığı anlamına gelir ve yalnızca estetik amaçlar için kullanılır. Örneğin, iş arkadaşlarınızla, arkadaşlarınızla ve ailenizle kendinize güvenli bir gülümsemeyle konuşabilirsiniz. Bu, protezlerin implantlara baskı uygulamasına ve iyileşmeyi bozmasına neden olur. Doktorun önceliği her zaman iyileşmenin maksimum faydalarını sağlamak olacaktır. Bu, hastayı korumak içindir. Sahip olduğumuz kemik yapısını korumamız gerekiyor.

Bu nedenlerden dolayı; sigara içme, içme ve uygunsuz protez kullanımı iyileşme sürecini bozabilir ve komplikasyonlara neden olabilir; iyileşme süresini 3 veya 6 ay kadar uzatabilir.

Implantlar, çoğu hastada kemik kaybını önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir. Kemik yapınızın korunması söz konusu olduğunda, implantlar düşünülebilecek gerçekten iyi bir seçenektir. Bununla birlikte, implantlar hastanın işlevsel ve estetik bir diş protezine sahip olmasını sağlar. Hastalar, protezleri ilk takıldığında anında bir özgüven patlaması yaşayabilirler.

Isırma kuvveti eşit olarak dağıtıldığından hastalar tekrar tam yiyecekler yiyebilirler. Böylece, tekrar steak, fındık, elma, şekerleme ve diğer sağlıklı yiyeceklerin tadını çıkarabilirler.

Estetik tasarımın en iyi yanı, hastanın bir tasarımcı tarzı ve mutlu oldukları bir beyazlık tonu seçme şansına sahip olmasıdır.

Ne yazık ki, bilim insanları vücut iyileşme faktörlerini henüz çözemedi. Kemik dokularımız hala iyileşmeleri için aylar alır, bu yüzden all on 4 tedavisi için tamamlanması için 3 ay izin vermemiz gerekiyor.

All on 4 tedavisi cerrahi risk gerektirir ve tedaviyi tamamlamak için tamamen lisanslı ve deneyimli cerrahlara ihtiyaç duyar.

Uzun süreli sigara içenler ve sık sık içki içenler, tedavi sonrası implantları koruma konusunda birkaç hafta veya ay zorluk yaşayabilirler. İyileşme sırasında sigara içmemeleri veya alkol tüketmemeleri önerilir. Hastalar nikotin yamalarını kullanabilir, ancak bu, sigaranın ağızda fiziksel bir his bırakma alışkanlığını yerine koymaz.

Bazı hastalar, geçici protezleri veya sabit olmayan protezleri olmadığı için zorlanabilir çünkü bunları her gün çıkarmaları ve temizlemeleri gerekir. Bunlar sadece estetik bir önlem olarak verilir.

Implant sahibi olmak, hastaların 3 ila 6 ay beklemeleri gerekeceği anlamına gelir. Hastalar, implantlarının en iyi şekilde kemikle entegre olması ve iyileşmesi için doktorun hijyen tavsiyelerini takip ederler. Bu, küçük değişikliklere aktif olarak bakım ve temizlik yapmayı gerektirir.

Nadir olsa da, diş implantı cerrahisi sırasında meydana gelebilecek yerel komplikasyonlar: genellikle geçici olan uyuşukluğa neden olan sinir yaralanması; ve kanama. Cerrahi sonrası ortaya çıkabilecek komplikasyonlar: enfeksiyon ve implantın kemikle entegre olmaması.

[accordion-item_inner title=”All on 4 ve all on 6 tedavileri arasındaki fark nedir?”] [/accordion-item_inner]

All on 4 tedavisi, kemik kaybı nedeniyle çenenin arka kısmında istikrar sağlamak için açılı implantlar kullanır. All on 6 tedavisi ise, altı dikey implantı çenenin düzgün şekilde yerleştirilmesini desteklemek için yeterli kemik yapısına sahip olan adaylar için farklıdır.