Anca Ivan

Happy Patient

Hasta:Anca Ivan
Tedavi Süresi:3 Ay
Garanti:Ömür Boyu

Bir diş köprüsü bir veya birkaç dişi değiştirebilir. Diş köprüsündeki sahte dişler gerçek dişler gibi görünür ve işlev görür. Bir köprü için kişi, eksik veya kayıp dişleri geri kazanma ve değiştirme konusunda uzmanlaşmış bir diş hekimi olan bir protezodontiste veya düzenli bir diş hekimine başvurabilir. Her iki durumda da, bir gülümsemeki bir boşluğu doldurma için birçok seçenek bulunmaktadır.

Bir seçenek, bir taç – diş hekiminin taşıdığı küçük bir kısmına bağlı sahte bir diş – kullanmaktır. Bir kişi bir dişini kaybetmiş veya diş hekiminin onu çekmek zorunda kaldığı durumlarda, sadece bir taç seçeneği değil, bir diş köprüsü en iyi seçenek olabilir.

Hasta şikayetleri: Anca, her iki çenede de %30 kemik kaybı ile başvurdu. İntraoral muayene sonuçları, tüm dişlerin sallandığını gösterdi. Ciddi bir periodontal hastalığı işaret ediyordu. Tedavi edilmezse, diş soketleri dişlerin etrafında boşluk oluşturmaya devam edecek ve kemik kaybı hızlanacaktı.

Tedavi planı: Anca’nın tüm dişleri çekilmiş ve all on 6 tedavisi önerilmiştir. Tüm diş soketleri periodontal hastalıktan arındırıldı ve implantlar, tam ark sabit protezlerinin stabilitesi için sağlıklı kemik bağlantısı kurmaya yardımcı olacaktır.

– 21 çekim

– 12 Megagen® dental implant

– 2 tam zirkonya ark

Tedavi süresi: 3 ay

Sonuç: Anca’nın tüm dişleri yerel anestezi altında çekildi ve temizlendi. Ardından 6 implant hemen yüklendi. Anca, kemiklerinin tam olarak entegre olması ve implantlarını stabil hale getirmesi için 3 ay bekledi. İyileştikten sonra, Anca, tüm dişli 6 tam ark zirkonya protezleri için geri döndü. Hasta sonuçtan son derece memnun kaldı ve gülümseme estetiğini tamamladığından bu yana daha mutlu ve daha özgüvenli hissediyor.